Idag presenterar vi stolt dessa tre punkter ur årets program:

Feminism, utopier och konst
Kan vi genom konstnärliga upplevelser ”prova på” hur en värld bortanför patriarkatet skulle kunna vara och kännas? Ett samtal om att skapa feministiska utopiska rum genom scenkonst.
Medverkande: Moa Backman, dramatiker och regissör, Aleksa Lundberg, skådespelare, dramatiker, regissör och journalist och Ellen Nyman, skådespelare och regissör. Samtalsledare är Sara Bergsmark, student scenkonstproducent Stockholms dramatiska högskola.
Arrangör: ABF Stockholm och Stockholms dramatiska högskola
Tid och plats: 11.30-12.45 i Palme

Framtidens Transkamp
Vi står på giganters axlar. Transkampen bygger på decennier av kamp, i det tysta och i det offentliga, och vi får inte glömma vår historia och de som kom före oss när vi blickar framåt. Detta föredrag belyser hur vi har nått dit vi är idag, vad framtidens kamp kan innebära och vilka utmaningar vi står inför.
Medverkande: Maria Sundin, transaktivistveteran från RFSL och Yolanda Bohm, transaktivist och vice ordförande i RFSL Ungdom
Arrangör: RFSL Ungdom och RFSL Ungdom Öst
Tid och plats: 13.00-14.15 i Sandler

Pappa Metall, Mamma Kommunal – Om vägen till jämställda löner, makt och strategier
Som en av Europas mest könssegregerade arbetsmarknader står Sverige inför stora utmaningar. De kvinnodominerade fackförbunden har länge varit kritiska mot industrin som löneledande och det lönegap som består. Samtidigt pågår inom LO fortsatt förhandlingar om vägen mot jämställda löner. Hur står sig argumentet om att arbetare ska hålla ihop i kampen mellan arbete och kapital? Vad får den könssegregerade arbetsmarknaden för effekter? Hur förändrar vi normer kring yrken som vanligen betraktas som kvinnligt och manligt? Röster om vägen mot en jämställd arbetsmarknad.
Medverkande: Seher Yilmaz, ordförande Rättviseförmedlingen, Tobias Baudin, vice ordförande LO och Emilia Bjurgren, arbetsmarknadsborgarråd. Moderator är Jenni Larsson, Unga S-Kvinnor Rebella.
Arrangör: Unga S-Kvinnor Rebella
Tid och plats: 14.30-15.45 i Hägersten-Skarpnäck

 

Annonser